Drożdże i pożywki
Podkategorie
Środki wspomagające
Drożdże do Cydru - "STRONG" Masa: 5g
Pożywka dla drożdży winiarskich
Drożdże do cydru wytrawnego Masa: 5 g
Drożdże winiarskie - uniwersalne + pożywka
Pirosiarczyn potasu Masa: 10g
Chipsy dębowe (mocno przypalane) produkowane są z francuskiej odmiany dębu Querecus. Przeznaczone są do aromatyzowania win, winiaków, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają trunkowi charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy.
Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu.
Pektoenzym suszony - 6g torebks, naturalny preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.
Chipsy dębowe (cynamonowe). Przeznaczone są do aromatyzowania koniaku, bourobu czy brandy. Nadają trunkowi charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak cynamonu.
Chipsy dębowe (waniliowe). Przeznaczone są do aromatyzowania koniaku, bourobu czy brandy. Nadają trunkowi charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii.