Worek filtracyjny do pras o pojemności około 40l z okrągłym dnem...
Zestaw zawiera:szklaną beczułkę kranik korek i podstawkę opakowanie
Zestaw zawiera:szklaną beczułkę kranik korek i podstawkę opakowanie
Kolumna z zaworem i wziernikiem Kolumna filtracyjna ze szklanym...
Nakładka ze stali nierdzewnej polerowanej Nakładka może służyć jako blat...
Worek filtracyjny do pras o pojemności około 22l z okrągłym dnem...
Środki wspomagające
Pektoenzym - opakowanie zawiera 10ml preparatu. Pektoenzym - opakowanie zawiera 10ml preparatu.
Alfa amylaza - enzym upłynniający skrobię. Służy do przygotowywania zacieru z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych. Alfa amylaza - enzym upłynniający skrobię. Służy do...
Klarowin - środek do klarowania win różowych i białych Masa: 10g Klarowin - środek do klarowania win różowych i białych...
Chipsy dębowe (mocno przypalane) produkowane są z francuskiej odmiany dębu Querecus. Przeznaczone są do aromatyzowania win, winiaków, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają trunkowi charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy. Chipsy dębowe (mocno przypalane) produkowane są z...
Wiórki dębowe naturalne (nieopiekane) 20g Wiórki dębowe naturalne (nieopiekane) 20g
Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu. Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win...
Chipsy dębowe (cynamonowe). Przeznaczone są do aromatyzowania koniaku, bourobu czy brandy. Nadają trunkowi charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak cynamonu. Chipsy dębowe (cynamonowe). Przeznaczone są do...
Sposób użycia: Drożdże dodaj bezpośrednio do nastawu i odstaw do dalszej fermentacji w temperaturze 25 - 30°C. Sposób użycia: Drożdże dodaj bezpośrednio do nastawu i...
Składniki:drożdże winiarskie [drożdże S. cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu], wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy) Składniki:drożdże winiarskie [drożdże S. cerevisiae,...
Chipsy dębowe (mocno przypalane) Przeznaczone są do aromatyzowania, nadają trunkowi charakterystyczny aromat. Chipsy dębowe (mocno przypalane) Przeznaczone są do...
Pectolase Enzym pektolityczny Pektolasa Pektolasa 10g na około 25L nastawu Szeroko stosowany przez winiarzy enzym w produkcji win. Enzym rozkłada tzw. substancje pektynowe (pektyny) i zamienia je w związki rozpuszczalne. Pectolase Enzym pektolityczny Pektolasa Pektolasa 10g na...
ŚRODEK DO DEZYNFEKCJI MYCIA Z AKTYWNYM TLENEM ŚRODEK DO DEZYNFEKCJI MYCIA Z AKTYWNYM TLENEM