SPI-R-232
Nowy
Producent: CBF Drinkit ABŚrodek klarujący Coobra na 100l
8 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Klar COOBRA MeagPack
Clear na 100l
to bardzo szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win. Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie. Nawet gdy zacier wydaje się być czystym, należy go dobrze sklarować. Błędne jest przeświadczenie, że drobiny zmętnień pływające w zacierze nie będą miały wpływu na produkt końcowy, gdyż pozostaną w zbiorniku po destylacji. Najbardziej niepożądane zanieczyszczenia w całym procesie, to niezauważalne "gołym okiem" drobiny obumarłych drożdży. Jeżeli nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w otrzymanym produkcie.
Instrukcja: po zakończeniu fermentacji na dnie pojemnika fermentacyjnego pozostaje osad z obumarłych drożdży.
Składniki: woda, zol krzemowy, chitosan, środek konserwujący E220.