Nowy
Przeznaczone do nastawów destylacyjnych, najlepiej owocowych.
Zawartość torebeczki należy wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do max 35st. Wody. Całość pozostawić na 20 min i po tym czasie wlać do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem.
5 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Przygotowanie nastawu:
W naczyniu rozpuścić 5 kg cukru w 7 l przegotowanej, gorącej wody. Po ostudzeniu płyn przelać do balonu i uzupełnić wodą o temperaturze pokojowej do 20 l. Dodać przegotowaną szczepionkę drożdży i 1opakowania pożywki KOMBI oraz 1 opakowanie pożywki.
Nastaw należy wzbogacić dodatkiem 0,5 kg rodzynek lub innymi suszonymi owocami.
Fermentację należy prowadzić w temp. 22-26st, w ciągu ok 14 dni.