Nowy
Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia.
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Większa wydajność produkcji sera – chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i jego obróbkę.
Łatwiejsze cięcie skrzepu – zwarty skrzep łatwiej jest pociąć, co zwiększa zdolność obkurczania się ziarna serowego.
Wysoka jakość – oferowany chlorek wapnia posiada atesty spożywcze, jest bezpieczny dla zdrowia.
Do piwowarstwa – chlorek wapnia nadaje piwu miękki, pełny, stabilny smak oraz przyczynia się do flokulacji białek.
Chlorek wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia. Chlorek wapnia polepsza konsystencję i krzepliwość mleka. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.
Dzięki chlorkowi wapnia skrzep serowarski jest bardziej zwarty i łatwiej ulega obróbce, co wpływa na zwiększoną łatwość obkurczania ziarna serowarskiego.
Produkt ma wysokie stężenie 94-96% i jest bardzo wydajny.
Opakowanie wystarcza na 1000-1420 L mleka.