płynna podpuszczka Zobacz większe

PODPUSZCZKA NATURALNA W PŁYNIE 50ml

Nowy

PODPUSZCZKA NATURALNA

W PŁYNIE

DO DOMOWEJ PRODUKCJI SERÓW

50ml

Produkt naturalnego pochodzenia - podpuszczka cielęca.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

17,50 zł

Więcej informacji

Stabilny, zwarty skrzep - krzepnięcie (koagulacja) mleka polega na jego przejściu ze stanu płynnego na dwie frakcje, czyli skrzep oraz serwatkę, na skutek wytrącania kazeiny.

Duża wydajność – opakowanie wystarcza na 105 - 260 L mleka w zależności od rodzaju wytwarzanego sera. Aktywność: 1:10 000 U (jedna porcja podpuszczki koaguluje z 10 000 porcji mleka).

Uniwersalność – odpowiednia do przygotowania różnego rodzaju serów podpuszczkowych świeżych i dojrzewających z mleka krowiego, koziego oraz owczego.

Łatwe dozowanie – płynna forma ułatwia dozowanie, bez konieczności odważania.