SPI-R-043
Nowy
Producent: ARES R.E Wawrowscy Sp. JawnaMasa: 100g
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
PIROSIARCZYN POTASU (PP) to substancja chemiczna służąca dezynfekcji sprzętu winiarskiego czy piwowarskiego - jako doskonały preparat odkażający. Używany jest również w winiarstwie jako stabilizator moszczów i win.
Składniki: pirosiarczyn potasu - E224 [disiarczan (IV) potasu]
Zastosowanie i funkcje PP:
Dawkowanie i sposób użycia:
Sposób przygotowania: Czyszczone naczynie (balon, pojemnik fermentacyjny, prasę, beczki, butelki) umyć wodą z użyciem detergentu, spłukać obficie wodą, a następnie przepłukać roztworem PP. Po użyciu nie stosować ponownie wody.
Sposób przygotowania: Odmierzoną ilość PP rozpuścić w 50 - 100 ml wody i dodać do moszczu/wina, dokładnie wymieszać.