Najczęściej kupowane

Informacja

Ostatnio przeglądane

Zapraszamy na forum
Pektoenzym suszony Zobacz większe

Pektoenzym suszony

Nowy produkt

Pektoenzym suszony - 6g torebks, naturalny preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

5,50 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Opakowanie 6 g wystarcza na 10-30 kg owoców.

1. Rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy.

2. Preparat enzymatyczny rozpuścić w 100 ml wody o temp. pokojowej.

3. Gdy temperatura masy owoców będzie równa lub niższa od 40°C, dodać rozpuszczony preparat.

4. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz.5. Po tym czasie tłoczyć sok.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Pektoenzym suszony

Pektoenzym suszony

Pektoenzym suszony - 6g torebks, naturalny preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.