Nowy
Masa netto: 1kg
UWAGA: PEKLOSÓL NIE NADAJE SIĘ DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
5 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Przeznaczenie:
Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania mięsa lub nacierania mięsa, wędlin na sucho.
Do peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu piękną różową barwę, smak i zapach.
Dozowanie:
-peklowanie na sucho: 2-2,3kg na 100kg mięsa
-peklowanie na mokro: 0,85-1,1 kg na 10L wody
Najczęściej stosujemy:
szynka - 0,6-1,1 kg / 10 litrów wody
do farszu przy wyrobie kiełbasy dodajemy najczęściej 15-18 g / 1 kg masy mięsa w zależności od upodobań.
Składniki: Składniki: Chlorek Sodu NaCL 99,0%, Azotyn Sodu ( zawartość azotynu sodu NaNO2 - 0,5-0,6 %),
Substancja przecowzbrylająca E536 < 10mg/kg Wilgotność <1,5%