Pektoenzym 10ml Zobacz większe

Drożdze winiarskie Bayanus 10g

spi-r-027

Nowy

DROŻDŻE WINIARSKIE Bayanus 10g

Bardzo popularne drożdże Bayanus są częstym wyborem wśród domowych winiarzy. Są bardzo łatwe w użyciu. Zapewniają szybką i sprawną fermentację. Mają wysoką tolerancję na alkohol (nawet do 18%). Są polecane do win wymagających, mocnych, a także do miodów pitnych, czy fermentacji nastawów zbożowych.

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

3,80 zł

Więcej informacji

Drożdże winne

Instrukcja użycia:

Należy odmierzyć odpowiednią porcję drożdży i wsypać do ciepłej wody (30-35°C). Wody powinno być 10 razy więcej niż drożdży (np. 10 g drożdży na 100 ml wody). Następnie trzeba dodać 1 łyżeczkę cukru, wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie drożdże powinny się namnożyć. Nie pozostaje więc nic innego, jak dodać drożdże do nastawu.

Produkty powiązane