spi-r-027
Nowy
Bardzo popularne drożdże Bayanus są częstym wyborem wśród domowych winiarzy. Są bardzo łatwe w użyciu. Zapewniają szybką i sprawną fermentację. Mają wysoką tolerancję na alkohol (nawet do 18%). Są polecane do win wymagających, mocnych, a także do miodów pitnych, czy fermentacji nastawów zbożowych.
3 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Instrukcja użycia:
Należy odmierzyć odpowiednią porcję drożdży i wsypać do ciepłej wody (30-35°C). Wody powinno być 10 razy więcej niż drożdży (np. 10 g drożdży na 100 ml wody). Następnie trzeba dodać 1 łyżeczkę cukru, wymieszać i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie drożdże powinny się namnożyć. Nie pozostaje więc nic innego, jak dodać drożdże do nastawu.