Zestaw do pakowania próżniowego

Nowy

Kompaktowy zestaw do pakowania próżniowego. Podręczny, zasilany bateriami lub zasilaczem, zapewni dłuższy okres przydatności do spożycia produktów w Twojej kuchni. Prosty w użyciu, ergonomiczny i obsługiwany jednym przyciskiem. 

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

85,00 zł

Więcej informacji

Zalety próżniowego pakowania żywności:
- produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią,
- jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
- produkty dłużej pozostają zdrowe, zachowują swój smak i wartości odżywcze,
- pakowanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać,
- ma nieograniczone możliwości - pakować można niemal wszystko - owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania, ciasta itp.

Szacunkowe wydłużenie okresu trwałości
Produkty spożywcze
- Drób 2-3 dni -> 5-9 dni
- Ser żółty 5-10 dni -> 20-40 dni
- Warzywa surowe 3-5 dni -> 10-20 dni
- Świeże owoce 3-7 dni -> 7-20 dni
- Pieczone mięso 2-3 dni -> 7-10 dni
- Pieczywo 2-3 dni -> 5-7 dni
Produkty mrożone
- Drób 6 miesięcy -> 24 miesiące
- Ser żółty 6-12 miesięcy -> 24 miesiące
- Warzywa surowe 6-10 miesięcy -> 24 miesiące
- Świeże owoce 6 miesięcy -> 24 miesiące
- - Pieczone mięso 6 miesięcy -> 24 miesiące
- Pieczywo 6-8 miesięcy -> 24 miesiące

Zestaw zawiera:
- przenośne urządzenie do pakowania,
- 5 sztuk torebek 20x22 cm (wielokrotnego użytku, przeznaczone do kontaktu z żywnością),
- zasilacz,
- instrukcję obsługi,
- klips.